Autoambulance brandt volledig uit in Apeldoorn

06/05

Foto: Luciano de Graaf

06/05

Foto: Luciano de Graaf

06/05

Foto: Luciano de Graaf

06/05

Foto: Luciano de Graaf

06/05

Foto: Luciano de Graaf

Apeldoorn – Op de Arnhemseweg in Apeldoorn heeft donderdagmiddag een zogenaamde autoambulance in brand gestaan. De bestuurder wist op tijd zichzelf in veiligheid te brengen en van de vlammenzee te ontkomen.

Rond 12.30 uur merkte de bestuurder op dat er een lampje ging branden van zijn wagen en zag dat er niet veel later rook onder de motorkap vandaan kwam. De man zetten zijn autoambulance half op een parkeerplaats waarna deze volledig in brand stond. De opgeroepen brandweerlieden kwamen met spoed ter plaatse. De brandweer had het vuur snel onder controle en geblust maar kon niet voorkomen dat de cabine van de autoambulance volledig uitbrandde.

De politie sloot vanwege de inzet van de brandweer de Arnhemseweg deels af, het verkeer dat richting het centrum wilde werd langs het incident geleidt door de politie. De zwaar beschadigde autoambulance moest door een berger worden afgesleept. De brand is ontstaan door een technisch mankement.