Botsing tussen auto en wielrenner op de Amersfoortseweg

18/08

Foto: Luciano de Graaf

18/08

Foto: Luciano de Graaf

Apeldoorn – Dinsdagochtend heeft er rond 10:20 een ongeval plaatsgevonden op de Amersfoortseweg tussen een auto en wielrenner. Het gebeurde ter hoogte van de oprit naar de parkeerplaats van de Koningin Julianatoren.

Een automobilist wilde de parkeerplaats van het attractiepark opdraaien en zag hierbij de wielrenner over het hoofd met de botsing tot gevolg. De wielrenner kwam ten val en raakte gewond aan zijn schouder. EHBO’ers en ander personeel ontfermde zich over het slachtoffer en de familie in de auto totdat de hulpdiensten ter plaatse kwamen. De wielrenner is onderzocht en behandeld. Het is onbekend of de wielrenner overgebracht is naar het ziekenhuis. De politie heeft een verklaring opgenomen van getuigen en van de betrokkenen.

Het ongeval gebeurde pal voor de ingang van het park. Veel mensen waaronder kinderen zagen het ongeval dus gebeuren.