Scooterrijder botst tegen lantaarnpaal en raakt zwaargewond

25/06

Foto: Luciano de Graaf

25/06

Foto: Luciano de Graaf

25/06

Foto: Luciano de Graaf

25/06

Foto: Luciano de Graaf

25/06

Foto: Luciano de Graaf

25/06

Foto: Luciano de Graaf

APELDOORN – Woensdagavond heeft er een ernstig eenzijdig ongeval plaatsgevonden op het fietspad langs de Zadelmakersdonk in Apeldoorn de Maten. Bij het ongeval raakte een bestuurder van een scooter zwaargewond.

Het ongeval gebeurde iets voor 23.00 uur op een (onverplicht) fietspad. De opzittende van de scooter kwamen ten val nadat zij een bochtje verkeerd hadden ingeschat, aldus de bijrijder van de scooter.Hierdoor botste ze tegen een lantaarnpaal. Dit verklaarde de bijrijder aan een politieagent terwijl zijn vriend in de ambulance werd onderzocht en behandeld. De bijrijder raakte niet gewond bij het ongeval. Zijn vriend was er ernstiger aan toe. Voor hem is namelijk ook nog een traumahelikopter ter plaatse gekomen. Het slachtoffer is per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De traumahelikopter leidde tot veel bekijks. De helikopter landde in een weiland naast een parkeerplaats van het Agrifim aan de Zutphensestraat ter hoogte van de A50. De politie heeft de toedracht van het ongeval in onderzoek. De scooter werd door de bijrijder meegenomen. Deze raakte fors beschadigd.