Brand in afvalcontainer waarschijnlijk aangestoken

03/06

Foto: Luciano de Graaf

03/06

Foto: Luciano de Graaf

03/06

Foto: Luciano de Graaf

03/06

Foto: Luciano de Graaf

Apeldoorn – De brandweer is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 3:00 gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Haarhamer. Bewoners schrokken wakker en zagen vanuit het raam meters hoge vlammen waarop de brandweer werd gebeld.

Bij aankomst van de brandweer troffen zij in de straat echter niks aan. Wel hing er een sterke brandlucht en ging de brandweer op onderzoek uit. Op een gegeven ogenblik zagen de brandweerlieden rookontwikkeling achter een huizenblok vandaan komen. Als snel werd duidelijk dat er brand was aan de achterkant van een woning aan de Haarhamer.

Toen de brandweer de achterliggende straat in reed (de Zeis), troffen zij een grote afval container aan waar de vlammen al meters hoog uitsloegen. Ook een deel van een schutting en houten schuurtje was in brand gevlogen. Een bewoners was al gestart met blussen door gebruik te maken van een tuinslang. De brandweer nam het over en het vuur was snel onder controle.

Agenten ter plaatse namen inmiddels een verklaring op van de buurtbewoners, de brand is waarschijnlijk aangestoken. Zowel de schuur als de schutting liepen behoorlijke schade op.

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.