Bosbrand in Wenum Wiesel

03/06

Foto: Luciano de Graaf

03/06

Foto: Luciano de Graaf

03/06

Foto: Luciano de Graaf

03/06

Foto: Luciano de Graaf

03/06

Foto: Luciano de Graaf

03/06

Foto: Luciano de Graaf

Wenum Wiesel – Aan de Wieselseweg heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 3 juni een beginnende bosbrand gewoed van een paar vierkante meter. De brandweer had het vuur snel onder controle.

De brand werd tegen 02.00 uur gemeld door twee voorbijgangers bij de meldkamer. Brandweerlieden uit Apeldoorn en Vaassen spoedden zich naar de brand. Bij aankomst bleek er sprake te zijn van een beginnende bosbrand op meerdere plekken. De brandweer had het vuur snel onder controle waardoor uitbreiding wist worden voorkomen. Vanwege de droogte rukte de brandweer met 4 voertuigen uit. Twee blusvoertuigen, een tankwagen en een officier van dienst.

Er wordt uitgegaan van brandstichting. De forensische opsporing en team brandonderzoek van de brandweer gaan morgen in de loop van de dag onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Het is immers niet de eerste keer dat er een natuurbrand is rondom Apeldoorn. De gemeente wordt de laatste weken geteisterd door verschillende natuurbranden.