Slachthuis Vion Apeldoorn per direct gesloten (update)

27/05

Foto: Luciano de Graaf

27/05

Foto: Luciano de Graaf

27/05

Foto: Luciano de Graaf

27/05

Foto: Luciano de Graaf

27/05

Foto: Luciano de Graaf

27/05

Foto: Luciano de Graaf

27/05

Foto: Luciano de Graaf

Apeldoorn – Woensdagmiddag is de slachterij van Vion aan de Laan van Melkenschoten gesloten omdat er eerder op de dag arbeidsmigranten zijn betrapt in 18 busjes. Er was afgesproken dat slachthuizen de medewerkers niet opeengepakt zouden laten reizen.

De minister heeft dit gister besproken met verschillende partijen en hebben de veiligheidsregio’s gevraagd op te treden als niet aan de richtlijnen worden voldaan. Er is veel politie aanwezig, handhavers en brandweerauto’s. De hulpdiensten hebben dranghekken geplaatst.

Update:

Er wordt uitgezocht of er meerdere mensen aanwezig zijn die op de quarantainelijst staan van de vestiging in Groenlo. In de vestiging van Vion in Groenlo werden afgelopen week verschillende medewerkers positief getest op het coronavirus. Een deel van de medewerkers zijn inmiddels gecontroleerd en mochten het bedrijf verlaten. Ook vrachtwagens mogen weer het terrein af.