Auto crasht na achtervolging tegen vrachtwagen in Apeldoorn; een persoon aangehouden

26/05

Foto: Luciano de Graaf

26/05

Foto: Luciano de Graaf

26/05

Foto: Luciano de Graaf

26/05

Foto: Luciano de Graaf

26/05

Foto: Luciano de Graaf

Apeldoorn – Dinsdagmiddag heeft er in Apeldoorn een achtervolging plaatsgevonden. Deze eindigde in een crash.

De politie zat achter een zwarte Fiat aan. Toen agenten een stopteken gaven ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging werd ingezet en meerdere eenheden sloten bij de achtervolging aan. De verdachte sloeg bij de Sluisoordlaan het fietspad op richting de Zonnedauw waar hij vervolgens uit kwam en frontaal op een vrachtwagen botste. De man stapte uit en ging er te voet vandoor. Agenten wisten de man in de richting Kanaal Noord te achterhalen en sloegen hem in de boeien.

Het gaat om een 29-jarige man uit Apeldoorn en is volgens de politiewoordvoerder een bekende van de politie. ,,Hij sloeg op de vlucht omdat hij geen rijbewijs had’’, meldt de woordvoerder. De achtervolging is gestart op de Laan van Zevenhuizen.

De vrachtwagen raakte beschadigd aan de voorkant maar kon op eigen kracht verder. De auto raakte total loss en moest worden afgesleept door een berger. Vanwege het ongeval was de Zonnedauw enige tijd afgesloten voor verkeer.