Grote politieactie wegens mogelijk geweldincident in Apeldoorn

23/05

Foto: Luciano de Graaf

23/05

Foto: Luciano de Graaf

23/05

Foto: Luciano de Graaf

23/05

Foto: Luciano de Graaf

23/05

Foto: Luciano de Graaf

23/05

Foto: Luciano de Graaf

23/05

Foto: Luciano de Graaf

23/05

Foto: Luciano de Graaf

23/05

Foto: Luciano de Graaf

23/05

Foto: Luciano de Graaf

Apeldoorn – Vrijdagavond heeft er rond 23:00 een mogelijk geweldincident plaatsgevonden in de Kayersdijk. Een vrouw zou door een man gepepperd zijn en bedreigd met een vuurwapen.

De politie rukte groots uit. Volgens getuigen zou er een persoon zijn aangehouden, de woordvoerder van de politie wilde dat afgelopen nacht nog niet bevestigen. Vanwege de politieactie was een stuk van de Kayersdijk vanaf de Marchantstraat in de richting van de snelweg afgesloten. Op de parkeerplaats stond een zwarte Polo, mogelijk van de verdachte. De auto is doorzocht en zou afgesleept worden voor uitgebreid onderzoek.

Agenten speurden in de wijk. Er zou wat in de struiken gevonden zijn in de Rijnstraat, gezien de vindplaats afgezet werd met linten. Forensische Opsporing is ter plaatse gegaan om onderzoek te verrichten. Vanwege de politieactie was het erg onrustig in de wijk. Veel mensen kwamen kijken naar de politieactie. In de Rijnstraat ontstond wat commotie omdat er een geparkeerde Seat Leon werd afgesleept en in beslag genomen werd voor verder onderzoek. De auto zou mogelijk betrokken zijn bij het incident laat de politie weten.

Rond 01.30 uur werd de Kayersdijk weer vrijgegeven. Agenten waren nog wel bezig met het onderzoek aan de Rijnstraat die nog enige tijd van de nacht duurde. Wat de aanleiding is van het voorval is nog onbekend. Een politiewoordvoerster hoopte zaterdag meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Update:

Politie Persbericht:
Apeldoorn – De politie hield vrijdagavond rond 23.15 uur op de Kayersdijk een 26-jarige verdachte uit Apeldoorn aan vanwege een bedreiging. Een paar minuten daarvoor kwamen bij politie enkele meldingen binnen van een conflict op de Rijnstraat. Omdat in de meldingen gesproken werd over mogelijke wapens hadden de agenten hun zware vesten aangetrokken. Bij de aanhouding is gebruik gemaakt van de zogenaamde BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte). Er is verder niemand gewond geraakt.

Op de Rijnstraat trof de politie diverse mensen op straat, daaronder een vrouw die bespoten bleek met pepperspray. Ook zou zij met een vuurwapen bedreigd zijn. De verdachte van deze bedreiging zou richting Kayersdijk zijn weggerend. Politieagenten zagen hem op een parkeerplaats bij een auto en zijn meteen tot aanhouding overgegaan. Bij de man werd onder meer pepperspray aangetroffen. Na zijn aanhouding is de 26-jarige overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor verhoor.

Van de 27-jarige vrouw is aangifte opgenomen en meerdere getuigen zijn gehoord. Een agent vond in de omgeving een vuurwapen, dit is veilig gesteld voor sporenonderzoek. Ook een hondengeleider heeft met zijn diensthond de omgeving afgezocht. De politie nam twee voertuigen in beslag voor verder onderzoek.

Getuigenoproep
De Districtsrecherche in Apeldoorn onderzoekt wat zich precies heeft voorgedaan. Getuigen van de situatie op de Rijnstraat vrijdagavond, of die in de omgeving (bijvoorbeeld Lekstraat of Kayersdijk) iets bijzonders hebben opgemerkt en nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht om contact op te nemen via telefoon 0900-8844. Datzelfde geldt voor mensen met camerabeelden in die buurt.