Vlammen zee in Matenpark

22/05

Foto: Luciano de Graaf

22/05

Foto: Luciano de Graaf

22/05

Foto: Luciano de Graaf

22/05

Foto: Luciano de Graaf

22/05

Foto: Luciano de Graaf

22/05

Foto: Luciano de Graaf

22/05

Foto: Luciano de Graaf

22/05

Foto: Luciano de Graaf

Apeldoorn – In de nacht van donderdag op vrijdag is de brandweer rond 1:00 gealarmeerd voor brand in het Matenpark ter hoogte van de Ferguutgaarde. Een stuk bossage van ongeveer 20 vierkante meter stond in brand.

Voorbijgangers, een man en vrouw, ontdekte de brand, alarmeerde hulpdiensten en riepen e hulp van omwonende. Er werd gestart met blussen door middel van een tuinslang te gebruiken. De brandweer stond op dit moment nog bij een andere brand elders in de Maten. Wel was de brandweer snel ter plaatse. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al meters hoog in de lucht.

De brandweer had het vuur na enige tijd onder controle. Er zijn de laatste maanden vaker branden in het Matenpark. De politie surveilleert daarom al vaker door en langs het park. Net zoals eerdere gevallen betrof deze brand ook brandstichting.