Weer bosbrand in Apeldoorn

19/05

Foto: Luciano de Graaf

19/05

Foto: Luciano de Graaf

19/05

Foto: Luciano de Graaf

19/05

Foto: Luciano de Graaf

19/05

Foto: Luciano de Graaf

19/05

Foto: Luciano de Graaf

19/05

Foto: Luciano de Graaf

Apeldoorn – De brandweer is in de nacht van maandag op dinsdag rond 3:15 gealarmeerd voor een bosbrand langs de Zuster Meyboomlaan. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit.

Vanwege de droogte kan een klein brandje al snel ontwikkelen tot grote brand, vandaar dat er meerdere eenheden aangestuurd werden. Ter plaatse duurde het enige tijd voordat de brandhaard was gelokaliseerd. De brand bevond zich midden in het bos. Toen de brandweer aan kwam waren de meeste vlammen er vanaf. De brandweer was nog enige tijd bezig met nablussen. De officier van dienst van de brandweer liet weten dat een stuk van 200 bij 250 meter in vlammen was opgegaan.

De politie gaat uit van brandstichting. De politie was ook ter plaatse met een speurhond om eventueel sporen te vinden. Er zijn de laatste weken vaker branden in dit bos. De forensische opsporing doet vandaag verder onderzoek.