Dronken 21-jarige hardrijder aangehouden door Marechaussee na wilde achtervolging

11/05

Foto: Koninklijke Marechaussee

Maandagochtend zag de Koninklijke Marechaussee een auto controleren tijdens hun surveillance nadat ze de auto met hoge snelheid voorbij zagen razen op de A1 bij Apeldoorn.

De bestuurder, die tevens geen gordel droeg, negeerde het stopteken van de Marechaussee en verhoogde zijn snelheid. De bestuurder maakte hierbij ook gebruik van de vluchtstrook. Tijdens de achtervolging kwam er ook assistentie van de politie om de man tot stoppen te dwingen. Ter hoogte van Dieren kon de auto uiteindelijk tot stoppen gedwongen worden. Na controle bleek dat de man onder invloed was en ook had de man een mes in zijn auto. Verder onderzoek wees ook uit dat het rijbewijs van de man al ingevorderd was en dat hij al meerdere malen aangehouden was voor het rijden onder invloed van drank of drugs.

De man is aangehouden en meegenomen naar de brigade van de Marechaussee voor verder onderzoek.