Boeren in actie in Gelderland

04/02

Foto: Luciano de Graaf

04/02

Foto: Luciano de Graaf

04/02

Foto: Luciano de Graaf

04/02

Foto: Luciano de Graaf

04/02

Foto: Luciano de Graaf

04/02

Foto: Luciano de Graaf

04/02

Foto: Luciano de Graaf

04/02

Foto: Luciano de Graaf

Gelderland – Dinsdag hebben boze boeren aan het einde van de middag op verschillende plekken in de provincie geprotesteerd. Er kwamen meldingen uit onder andere Apeldoorn, Arnhem en Winterswijk.

In Apeldoorn parkeerden boeren hun trekker in de buurt van De Naald. Ze uitten hun ongenoegen over de kabinetsmaatregelen om de stikstofuitstoot terug te dringen. In de berm langs de weg en in de middenberm stonden tientallen trekkers. Er wapperden vlaggen van Farmers Defence Force.

Met deze actie wilden de boeren duidelijk maken dat ze er nog steeds zijn en dat ze nog steeds boos zijn. Afgelopen dagen reden er al boeren onaangekondigd door Gelderland en doken zij zichtbaar op langs wegen en bruggen. Het gaat nu om publieksvriendelijke acties. Hierdoor wilt men zorgen dat er aandacht blijft gaan over hun problemen.