Auto en carport gaan in vlammen op

13/01

Foto: Luciano de Graaf

13/01

Foto: Luciano de Graaf

13/01

Foto: Luciano de Graaf

13/01

Foto: Luciano de Graaf

13/01

Foto: Luciano de Graaf

13/01

Foto: Luciano de Graaf

13/01

Foto: Luciano de Graaf

Apeldoorn – In de nacht van zondag op maandag is de brandweer rond 0:30 gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Karkietweg. Een auto stond onder een carport in lichtelaaie, hierdoor sloeg de brand over naar de carport.

Omwonende hadden een harde knal gehoord en namen poolshoogte. Ze zagen direct de brand en alarmeerde de brandweer. De brandweer kwam ter plaatse met twee voertuigen. Vanwege de brand en rookontwikkeling moesten bewoners van naastgelegen woningen korte tijd de woning uit, zij moesten in hun badjassen toe kijken hoe de brandweer het vuur bluste.

Het blussen werd bemoeilijkt omdat de benzinetank was geknapt, hierop heeft de brandweer schuim moeten inzetten om de brand te blussen. Er werd door de brandweer voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woning. Wel heeft de woning schade opgelopen. De auto en carport moeten als verloren worden beschouwd.

Nadat de brand geblust was en de brandweer metingen had verricht mochten de bewoners van de naastgelegen woningen weer hun huis betreden. De oorzaak is nog onbekend en er wordt onderzoek naar gedaan.