Politie start onderzoek na zeer grote brand Eerbeek

04/12

Foto: Luciano de Graaf

04/12

Foto: Luciano de Graaf

04/12

Foto: Luciano de Graaf

04/12

Foto: Luciano de Graaf

04/12

Foto: Luciano de Graaf

04/12

Foto: Luciano de Graaf

Eerbeek – De politie in Eerbeek is een onderzoek gestart in een fabriekspand aan de Enkweg in Eerbeek waar afgelopen zondag een grote brand woedde. De brand woedde in een fabriekspand van verpakkingsproducent Smurfit Kappa, bij de brand kwam forse rookontwikkeling vrij en sloegen vlammen uit het dak.

Over de oorzaak tast de politie nog in het duister maar houdt rekening met brandstichting. Dit omdat er in de omgeving de laatste tijd vaker brandstichtingen zijn gepleegd. Ook zou een bewoonster meerdere malen de politie hebben gebeld omdat jongeren rond de 16 jaar zich zelf toegang hadden verschaft in het pand.

Er wordt onder meer buurtonderzoek gedaan in de omgeving van de fabriek, buurtbewoners worden gevraagd of zij iets hebben gezien of gehoord. De bovenverdieping van het pand, waar de brand ontstond, stond leeg en was afgesloten aldus de politie. Brandstichting wordt daarom ook niet uitgesloten.

Voor het onderzoek is de politie opzoek naar getuigen en/of camerabeelden. Heb je iets gezien of heb je beelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.