Controles in Apeldoorn

06/11

Foto: Luciano de Graaf

06/11

Foto: Luciano de Graaf

06/11

Foto: Luciano de Graaf

06/11

Foto: Luciano de Graaf

APELDOORN – De politie heeft vandaag op twee plekken in Apeldoorn gecontroleerd, op de Landdrostlaan en de Europaweg.

Op de Landdrostlaan heeft de politie meerdere proces-verbalen geschreven voor het niet dragen van een gordel, voor geen rijbewijs op zak en overige technische mankementen aan het voertuig.

Vanaf 12:30 stond de tweede controle op de Europaweg. De voertuigen werden aan de kant gezet bij de Rabobank. Dit waren vooral voertuigen waarbij de verkeerstechnische eisen niet helemaal voldeden en bedrijfsbusjes. Er werden twee voertuigen aan de kant gezet met een ander soort kenteken. De politie heeft gecontroleerd of de kentekenplaten rechtmatig werden gebruikt. Ook op deze locatie hebben de agenten meerdere bekeuringen uitgeschreven voor het niet op zak hebben van een rijbewijs en technische eisen aan de auto niet goed waren.

De politie kon niet exact zeggen hoeveel proces-verbalen er exact geschreven zijn, omdat verschillende agenten de bekeuringen hebben schreven. Naar schatting hebben zeker 20 bestuurders een waarschuwing of een proces-verbaal gekregen.

Een groepje stukadoors mocht niet verder rijden met hun busje en moest door collega’s worden opgehaald. Ook moest een bestuurder van een bestelbusje met aanhanger mee naar het politiebureau om wat formulieren te ondertekenen.