Auto brand volledig uit; Politie sluit brandstichting niet uit

27/09

Foto: Luciano de Graaf

27/09

Foto: Luciano de Graaf

APELDOORN – De brandweer werd vrijdagochtend gealarmeerd voor een autobrand aan de Kooikersdreef in Apeldoorn. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde.

De brandweerlieden werden rond 04.00 uur gealarmeerd. Zij waren snel ter plaatse en troffen een auto aan op een parkeerplaats aan de Kooikersdreef. De voorkant van de auto stond bij aankomst al volledig in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat het voertuig compleet uitbrandde. De brandweer bluste onder andere met schuim om de brand zo goed mogelijk uit te krijgen.

De politie startte direct een onderzoek in en sprak met de meldster. Zij woont naast de parkeerplaats en hoorde een auto alarm afgaan. Vervolgens hoorde zij een doffe harde knal en twee autodeuren dicht gaan. De politie heeft een verklaring van haar afgenomen. Rondom het voertuig werd nog een verdacht voorwerp aangetroffen wat vermoedelijk bij de brand te maken zou hebben. De politie heeft de parkeerplaats deels afgesloten voor onderzoek.

De technische recherche gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand maar er wordt momenteel van brandstichting uitgegaan.