Traumahelikopter landt wegens ernstig ongeval op de Zutphensestraat in Apeldoorn

25/09

Foto: Luciano de Graaf

25/09

Foto: Luciano de Graaf

25/09

Foto: Luciano de Graaf

APELDOORN – Op de Zutphensestraat in Apeldoorn heeft dinsdag aan het einde van de middag een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een scooterrijdster. De scooterrijdster raakte dusdanig gewond dat er een traumahelikopter moest landde.

Het ongeval gebeurde rond 17.25 uur. Een auto wilde afslaan, de parkeerplaats op bij de Tol, en zag hierbij de scooterrijdster over het hoofd. Zij kwam hard op haar hoofd terecht en liep hoofdletsel op. Twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse. Omdat de ambulancebroeders het zekere voor het onzekere wilden nemen, lieten zij de inmiddels opgeroepen traumahelikopter door vliegen, zodat de MMT-arts het slachtoffer kon nakijken.

De traumahelikopter landde bij Omnisport op de Voorwaarts. De ambulance is met spoed daarheen gereden, waar de MMT-arts stond te wachten. Hij heeft het slachtoffer gecontroleerd, waarna is besloten dat de ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle moest rijden.

De trauma-arts ging niet mee met de ambulance, waarna de traumahelikopter opsteeg en terug vloog naar de vliegbasis. De politie heeft ter plaatse nog onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval.