Apeldoornse vriendengroep loopt 60 kilometer naar Nijmegen

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO / vroeg onderweg

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO / genieten van natuur

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO / Einde in zicht

14/04

Foto: IWO / Studio Klasse.FM

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO

14/04

Foto: IWO / 60 kilometer

14/04

Foto: IWO

Zaterdagochtend 4:00, een tijd dat nog veel mensen op bed liggen of juist naar bed gaan, was het voor de groep Ikwilopvallen.nl tijd om te verzamelen voor de wandeltocht naar Nijmegen. Dit is niet zomaar een tochtje, maar een ware beproeving om die 60 kilometer te lopen door weer en wind. De loop is bedoeld als training voor de Nijmeegse 4-daagse en tegelijkertijd om de aandacht te vestigen op het goede doel Fieldwork Foundation in Nijmegen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het de IWO’s Buitenhuis Autoverhuur Bikkeltocht wordt genoemd. Om 4:30 werd de groep “weggeschoten” en gingen de lopers op pad. De zin zat er goed in en met gezang, gespring en gehos trotseerde men de kilometers op weg naar het eerste rustpunt in Eerbeek.

Op de verschillende rustpunten worden de wandelaars niet alleen in de watten gelegd, maar is er ook verzorging voor voeten, pijntjes en kunnen de spieren los gemasseerd worden. De wandelgroep Ikwilopvallen.nl is namelijk een geheel zelf verzorgende groep die alles in eigen beheer voor elkaar heeft. Op de rustpunten kunnen hierdoor de lopers dan ook “echt” even rusten.

Uiteraard niet te lang, want men moest door naar Nijmegen. Dat hele stuk kan uiteraard niet zonder nog meer te rusten, dus heeft men ook rustpunten opgezet onderaan de Posbank, in Velp en Arnhem. In Arnhem waren wij ook even aanwezig en we zagen de pijntjes eruit gemasseerd worden, zodat het laatste stuk doorgelopen kon worden.

Via Elst even een biertje pakken en op naar Nijmegen om uiteindelijk de finish te halen bij café van Buren in de Molenstraat. Moe maar voldaan kwamen de lopers binnen om een lekker drankje te nuttigen en de verdiende medaille in ontvangst te nemen.

De gehele dag werd de groep gevolgd door radiostation Klasse.FM. Op de route werd er verslag gedaan door Mieke Rutten, de wandelende reporter, waardoor de luisteraars op de hoogte bleven. Klasse.FM is samen met 112Nieuwsgroep en EHBO-winkel.nl al jaren betrokken bij deze fantastische vriendengroep uit Apeldoorn. Samen maakt men zich sterk voor het goede doel, Fieldwork Foundation.

Ondanks dat het officieel geen sponsorloop was, hadden sommige deelnemers zich toch ‘stiekum’ laten sponsoren en dat leverde Fieldwork Foundation een erg mooi bedrag op van € 637,50.