Brandweer rukt groots uit naar woon- zorgcentrum

11/02

Foto: Luciano de Graaf

Op zondag 10 februari zijn de hulpdiensten omstreeks kwart voor negen in de avond uitgerukt voor een brand in een lokatie voor gezondheidszorg aan de Talma Borgh Fortlaan in Apeldoorn. De eerste brandweerleiden ter plaatse hebben inderdaad rook geconstateerd. In het gezondheidscentrum zijn, volgens een twiiter bericht van de brandweer, mensen aanwezig die zichzelf niet in veiligheid kunnen brengen. De bewoners zijn elders in het pand opgevangen. De rook lijkt, in eerste instantie, vanuit het ventilatiekanaal te komen, aldus de brandweer via Twitter. De brandweer heeft een hoogwerker ingezet om op het dak te kijken.
De politie heeft de omliggende straten afgezet om de brandweer zo goed mogelijk hun werk te kunnen doen. Bij de brand is voor zover bekend geen gewonden gevallen. Wel is er een ambulance ter plaatse voor de zekerheid.

UPDATE: Kortsluiting zou oorzaak zijn geweest van de rookontwikkeling.De brandweer is het pand aan het ventileren en geeft sein brand meester.