Stadhuis ontruimd wegens scheur in vloer

08/02

Foto: Luciano de Graaf

Op donderdag 7 februari omstreeks 21:15 uur is het stadhuis in Apeldoorn ontruimd. Dat gebeurde tijdens de politieke markt van de gemeenteraad. Volgens de gemeente is de verbouwing de oorzaak, dat weet de Stentor te melden. Volgens de gemeente is de ontruiming uit voorzorg en op advies van een bouwkundig expert. Tientallen mensen moesten het gebouw verlaten. De parkeergarage werd afgesloten en mensen mochten op eigen risico hun auto ophalen.

In het stadhuis werd onder tussen een plan gemaakt en gezocht naar meer scheuren en waar de scheur precies loopt. De scheur is al bij de hoofd ingang van het stadhuis te zien.

De scheur werd volgens een raadslid ontdekt door een schoonmaakster. Het stadhuis is voorlopig gesloten.