Uitslaande brand in flat Apeldoorn; tientallen mensen geëvacueerd, 2 gewonden

13/01

Foto: Luciano de Graaf

13/01

Foto: Luciano de Graaf

13/01

Foto: Luciano de Graaf

13/01

Foto: Luciano de Graaf

Apeldoorn – Zondagmiddag heeft er een grote uitslaande brand gewoed op de zesde verdieping van een flat aan de Abraham Kuyperstraat. Tientallen bewoners zijn geëvacueerd en twee personen raakte gewond.

De brand is waarschijnlijk ontstaan in een sauna. De brandweer heeft alle verdiepingen gecontroleerd en geëvacueerd. In de flat bevinden zich 22 appartementen met 33 bewoners. Sommige bewoners zijn op vakantie. De bewoner van het appartement waar de brand uitbrak was gevlucht naar het balkon. De brandweer heeft de man van het balkon gehaald.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat appartement grote brandschade heeft opgelopen. De overige appartementen hebben te maken met wat rook en waterschade. De bewoners zijn opgevangen in sporthal Zuiderpark. De brandweer kon rond 14:30 melden dat het vuur onder controle was.