Brandweer opgeroepen na afgaan rookmelder in woning, aangebrand eten de oorzaak

Buurtbewoners en voorbijgangers hoorde vanuit een woning aan de Korte Molenstraat in Apeldoorn een luid alarm vandaan komen.

Toen buren naar buiten gingen, roken zij een aangebrande etenslucht. Toen zij door het raam heen keken zagen zij iets branden in de magnetron en belde de brandweer. Omdat er niet zeker wist dat er brand was, werd de brandweer opgeroepen voor een “brandgerucht”, eenmaal ter plaatse kwam er lichte rookontwikkeling via een geopend keukenraampje naar buiten. De brandweer wachtte op de komst van de bewoners van de woning, zodat zij geen schade hoefde te verrichten aan de deur of raam. De bewoners waren snel nadat zij waren ingeseind snel ter plekke. Na overhandiging van de sleutel konden de brandweerlieden, de inmiddels vol met rook staande woning binnen treden. De brandweer constateerde dat aangebrand eten in de magnetron de oorzaak was van de brandlucht en de rookontwikkeling. De brandweer heeft de woning geventileerd en metingen verricht op koolmonoxide. Na enige tijd mochten de bewoners weer naar binnen.

“Zo zie je maar weer dat rookmelders belangrijk zijn, waarschijnlijk had dit veel erger kunnen aflopen”meldt een buurtbewoner.