Politie handenvol aan man die niet mee werkt na ongeval

03/01

Foto: 112 Nieuwsgroep

Een man die donderdagavond betrokken was geraakt bij een aanrijding op de Kruising Arnhemseweg- Koperweg in Apeldoorn, zorgde voor veel aandacht. De man reed met zijn voertuig op de Arnhemseweg en kwam vanuit het centrum, een vrouw kwam met haar auto uit de Koperweg en wou oversteken. Toen de vrouw al op haar eigen baan was, raakte de man alsnog de auto van de vrouw aan de achter kant. Omdat de man aangaf niet lekker te zijn geworden werden de hulpdiensten gebeld. Deze kwamen met spoed ter plaatse. De politie was als eerste ter plaatse en zagen dat de man een verwarde indruk maakte maar niet gewond was. Hierop werd een aanrijdende ambulance retour gestuurd.

Omdat de politie met beide partijen het schadeformulier wou invullen hadden de agenten van beide gegevens nodig. De man weigerde de formulieren in te vullen omdat hij een ambulance nodig had. De politieagenten vonden dit niet nodig en adviseerde de man om naar de huisartspost te gaan om zich na te laten kijken. De man vond dit blijkbaar geen goed advies en liep de weg op om mensen te laten stoppen en te vragen of ze hem wilde helpen. Enkele automobilisten stopte maar omdat ze zagen dat de politie al ter plaatse was vonden ze het wel goed zo. De man weigerde ook maar enige medewerking. Omdat de agenten opeens het idee hadden dat de man onder invloed zou kunnen zijn moest hij een drugstest afleggen. De man bleek in ieder geval geen drugs op te hebben, volgens de test. Wel bleef de man lang vervelend doen tegen over de agenten en werd hem zelfs een keer mede gedeeld dat als hij door ging werd aangehouden voor verstoren openbare orde.

Nadat de politie klaar was ter plaatse, gingen zij retour. Evenals de vrouw. De man bleef achter met zijn auto omdat hij “niet verder kon rijden inverband zijn misselijkheid”.