Zeer grote brand verwoest Karwei in Apeldoorn

27/11

Foto: Luciano de Graaf

27/11

Foto: Luciano de Graaf

27/11

Foto: Luciano de Graaf

27/11

Foto: Luciano de Graaf

27/11

Foto: Luciano de Graaf

27/11

Foto: Luciano de Graaf

27/11

Foto: Luciano de Graaf

27/11

Foto: Luciano de Graaf

27/11

Foto: Luciano de Graaf

27/11

Foto: Luciano de Graaf

27/11

Foto: Luciano de Graaf

27/11

Foto: Luciano de Graaf

Apeldoorn – Dinsdagochtend heeft er een zeer grote brand plaatsgevonden bij de Karwei aan de Laan van de Dierenriem. De vlammen en rookwolken waren in de wijde omtrek te zien.

De brand is ontstaan op de houtafdeling, wat ervoor zorgde dat het enorm snel uitbreidde tot een zeer grote brand. Er werd al snel opgeschaald naar een GRIP 2 situatie, waarbij er eenheden uit de hele omgeving ter plaatse komen om assistentie te verlenen. Er waren naast Apeldoorn eenheden uit: Deventer, Epe, Vaassen, Bathmen, Twello, Terwolde en Winterswijk.

Het gebouw was uiteindelijk niet meer te redden en de brandweer besloot het pand gecontroleerd te laten uitbranden. Heel de Karwei is in as gelegd. Medewerkers wisten het pand snel te ontruimen, waardoor er niemand gewond is geraakt. Het nablussen van de brand gaat nog zeker tot woensdag duren. Omwonende zouden nog last kunnen hebben van de rook laat de veiligheidsregio weten.